Blog

14
Mar

Koje instrumente dentalni asistent dodaje pri kirurškim zahvatima?

Pacijenti se često pitaju kakvi se to čudnovati instrumenti kriju u ladicama ordinacije, pod budnim okom dentalnog asistenta.

OPŠIRNIJE
07
Mar

Obrazovanje farmaceutskih tehničara u digitalno doba

Neke stvari su pouzdane i postojane: dva i dva su još uvijek četiri, to znaju i ptice na grani, premda se štošta promijenilo otkako smo zagazili u vode digitalnog društva.

OPŠIRNIJE
27
Feb

OTVARANJE TVRTKE NAKON ŠKOLOVANJA U ZDRAVSTVU

Ući u privatne vode u Hrvatskoj ili ne? – Pitanje koje odjekuje u mislima mnogih zdravstvenih djelatnika koji traže svoje mjesto pod suncem.

OPŠIRNIJE
19
Feb

DENTALNI TURIZAM U HRVATSKOJ

Zub vremena sve nas pomalo gricka, no što učiniti kad postane upitan naš zdrav, lijep osmijeh? Jedna od “pogođenih priča” naše najunosnije ekonomske grane – turizma – svakako je hrvatski dentalni turizam, koji je zahvaljujući pametnom i pravovremenom ulaganju i vizionarskom pristupu dobio epitet “tvornica osmijeha”.

OPŠIRNIJE
08
Feb

Koja je uloga dentalnog asistenta u izradi protetskih radova u stomatologiji?

Oralna protetika je grana dentalne medicine koja se bavi nadomještanjem izgubljenih zuba i tkiva umjetnim nadomjescima. Najpoznatiji i najčešće izrađivani radovi iz domene stomatološke protetike su zubne krunice, mostovi i proteze.

OPŠIRNIJE
29
Jan

Zašto je važno jesti u određeno vrijeme dana?

Svima je poznato da zdrava prehrana ima povoljan učinak na naše zdravlje. No, istraživanja su pokazala da za očuvanje zdravlja nije samo važno što, već i kada jesti!

OPŠIRNIJE
18
Jan

Pobijedite umor eteričnim uljima!

U današnje vrijeme kada smo izloženi brojnim poslovnim i privatnim obvezama gotovo pa ne postoji osoba koja se nije susrela s padom energije.

OPŠIRNIJE
08
Jan

Kako je dentalni asistent zaštićen od potencijalno opasne radne sredine?

Poznato je da su medicinske ustanove mjesta velike izmjene ljudi, u kojima, ukoliko zaštitne mjere nisu osigurane i dobro kontrolirane, postoje povećani zdravstveni rizici za djelatnike.

OPŠIRNIJE