Program osposobljavanja za pečenjara/ku

Grill

UVJETI UPISA

 

  1. prethodno završenu osnovnu školu
  2. najmanje 17 godina starosti
  3. odgovarajuće liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti

 

TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA

 

Trajanje programa: 140 sati

 

Program osposobljavanja u trajanju od 140 nastavnih sati. Realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio nastave u trajanju od  45 sati  realizirat će se u prostorijama Učilišta, a praktični dio programa u trajanju od 95 sati izvodit će se u ugostiteljskom objektu s kojom učilište ima ugovor o suradnji.

 

 

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA PEČENJARA/KU

 

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

 

  1. Primijeniti pravila higijene, osobne zaštite i zaštite na radu
  2. Razlikovati, odabrati i pripremiti namirnice biljnog i životinjskog podrijetla, začine i mirodije za pripremu jela
  3. Koristiti ugostiteljske uređaje, opremu, sredstva i pribor na pravilan i siguran način
  4. Ispeći različite vrste jela na roštilju, ražnju, pećnici, peki i krušnoj peći
  5. Provoditi ispravno čuvanje i skladištenje proizvoda
  6. Komunicirati s osobljem na primjeren način i primjenjivati pravila poslovnog bontona

 

ZAŠTO ZAVRŠITI BAŠ OVAJ PROGRAM?

 

  • usklađenost s potrebama tržišta rada i mogućnostima
  • zapošljivosti u ugostiteljstvu i sezonskim poslovima
  • potrebe poslodavaca za određenim profilom poslova/zanimanja
  • formaliziranje postojećih vještina i znanja