Program osposobljavanja za priprematelja bureka i pizza

priprematelj pizza

UVJETI UPISA

 

  1. prethodno završenu osnovnu školu
  2. najmanje 17 godina starosti
  3. odgovarajuće liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti

 

TRAJANJE PROGRAMA I NAČIN IZVOĐENJA

 

Trajanje programa: 150 sati

 

Program osposobljavanja u trajanju od 150 nastavnih sati. Realizirat će se redovitom ili konzultativno-instruktivnom nastavom. Teorijski dio nastave u trajanju od 30 sati  realizirat će se u prostorijama Učilišta, a vježbe u trajanju od 7 sati i praktični dio programa u trajanju od 113 sati izvodi se u ugostiteljskom objektu s kojom učilište ima sklopljen ugovor o poslovnoj suradnji.

 

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA PRIPREMATELJA BUREKA I PIZZA

 

KOMPETENCIJE KOJE POLAZNIK STJEČE ZAVRŠETKOM PROGRAMA

 

  1. Razlikovati namirnice, začine i mirodije za pripremu bureka i pizza te razlikovati njihove specifičnosti
  2. Pripremiti namirnice sukladno normativima
  3. Koristiti različite ugostiteljske uređaje i pribor na pravilan način
  4. Razlikovati vrste tijesta i dodatke za izradu bureka i pizza
  5. Pripremiti različite vrste pizza, bureka i drugih pekarskih proizvoda
  6. Provoditi ispravno čuvanje i skladištenje proizvoda
  7. Komunicirati na primjeren način i primjenjivati pravila poslovnog bontona
  8. Primijeniti pravila higijene, osobne zaštite i zaštite na radu

 

ZAŠTO ZAVRŠITI BAŠ OVAJ PROGRAM?

 

  • usklađenost s potrebama  tržišta rada i mogućnostima
  • zapošljivosti u ugostiteljstvu i sezonskim poslovima
  • potrebe poslodavaca za određenim profilom  poslova/zanimanja
  • formaliziranje postojećih vještina i znanja